Jedinstveni Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce brend automobila nastao je 23. decembra 1904. godine kroz partnerstvo Charles Rolls-a i Henry Royce-a. Kao deo tog dogovora na salonu automobila u Parizu 1904. godine predstavljeno je 4 modela: 10 hp, 15 hp, 20 hp i 30 hp. Kompanija je vrlo brzo izgradila imidž vrhunskog inženjeringa, tako da su modeli ovog prozivođača često dobijali epitet „najbolji automobil na svetu“. Prvi koji je poneo ovu laskavu titulu bio je model Silver Ghost iz 1907. godine jer je uspeo da obori svetski rekord prešavši 27 puta rastojanje od Londona do Glazgova (14371 milja) konstantnom vožnjom.

Tokom Prvog svetskog rata kompanija razvija i motore za avijaciju i izgrađuje trajnu reputaciju kao proizvođač avionskih motora kako za civilnu tako i za vojnu upotrebu.

Od svog početka Rolls-Royce se razvijao kao brend luksuznih automobila i projektovao je svoje automobile za one koji se voze, a ne za one koji voze. Model Phanatom, kao direktni naslednik Silver Ghost modela, važio je za najluksuzniji model u gami.

Phantom se proizvodio u periodu od 1925. do 1931. godine i proizvedeno je 3512 primeraka. Zanimljivo je istaći da se Phantom proizvodio i u Engleskoj i u Americi (proizvodio se do 1931.) i da su se ove verzije razlikovale po pojedinim tehničkim detaljima. Produžena verzija modela proizvedenog u Engleskoj je imala za 10 santimetara veće međuosovinsko rastojanje od Američke verzije i svi modeli u Americi su bili opremljeni sa manuelnim menjačima sa 3 brzine dok se u Engleske modele ugrađivao manuelni menjač sa 4 brzine.

Na potpuno novoj šasiji 1929. godine predstavljen je Phantom II kao naslednik prvog Phantom modela – interesantno je pomenuti da Rolls-Royce nikada nije koristio naziv Phantom I već je ta oznaka nastala kao posledica potrebe da se razlikuju modeli sa istim imenom. Phantom II se proizvodio do 1936. godine i proizvedeno je 1680 primeraka.

Phantom III je bio poslednji veliki Rolls-Royce pre drugog svetskog rata i poslednji model na čijem razvoju je radio Henry Royce koji tokom razvoja ovog modela umro u svojoj 70. godini života. Phantom III je do 1998. godine bio jedini model kompanije koji je imao V12 motor (7338 kubika). Phantom III se proizvodio u periodu od 1936. do 1939. godine ali su zbog Drugog svetskog rata pojedini primerci isporučivani i tokom 1940. i 1941. godine. Poslednji model koji je sastavljen 1941. godine isporučen je vlasniku tek 1947. godine.

Ako se za proizvodlju modela Phantom III od samo 727 komada može reći da je mala, šta reći za model Phantom IV koji je proizveden u samo 18 primeraka u periodu od 1950 do 1956 godine. Nakon rata, u skladu sa opštim raspoloženjem nacije i preporučenom štednjom, Rolls-Royce je predstavio manji model Silver Wraith (1946-1958; prodato 1883 komada). Na istoj ali samo produženoj šasiji je napravljen Phantom IV ali je bio namenjen samo predsednicima država. Zapremina motora ovog modela je bila 5700 kubika, a u poslednja tri proizvedena primerka ugrađen je motor od 6500 kubika. Od 1954 godine standardno je ugrađivan 4-stepeni automatski menjač.

Phantom V se proizvodio od 1959 do 1968 i bio je „dostupan svima“ što je donelo prodaju od 832 primerka. Karoserija za ovaj model se proizvodila u tri kompanije. James Young je proizveo 217 karoserija, Park Ward 607 karoserija, a H.J. Mulliner samo 8 karoserija pre nego što ih je Rolls Royce pripojio Park Ward-u. Nezavisno od karoserije svi modeli su pogonjeni V8 motorm od 6230 kubika preko atomatskog menjača sa 4 stepena prenosa. Veoma nizak sepen prenosa omogućavao je vozilu da se kreće brzinom ljudskog hoda što ga je činilo izuzetno pogodnim za ceremonije.

James Young verzija karoserije
Park Ward verzija karoserije

Phantom VI je proizvođen u periodu od 1968 do 1990 godine. Iako je imao posebnu oznaku Phantom Vi je ustvari bio samo unapređeni Phantom V (izmenjena kontrolna tabla i unapređen motor). Phantom VI je bio poslednji model koji je imao zasebnu šasiju. Većinu karoserija od 374 primerka koliko je proizvedeno napravio je Mulliner Park Ward u limuzinskoj varijanti i samo par u verziji sa pokretnim mekim krovom za putnike na zadnjim sedištima (landaulet). Izdvajanje Rolls-Royce Motors (brendovi Rolls-Royce i Bently) iz Rolls-Royce Limited 1973. godine nije uticalo na proizvodnju.

Rolls-Royce Motors 1998. godine kupuje Volkswagen i pretvara ga u Bently Motors Limited, a licencu na Rolls-Royce brand otkupljuje BMW i formira posebnu firmu Rolls-Royce Motors Cars 1999. godine. BMW-u je bilo potrebno 4 godine da iz zaborava izvuče ime Phantom i da pod imenom Phantom VII 2003. godine predstavi novi model. Phantom VII je izrađivan kao limuzina, kupe (2-vrata) i kabriolet (2-vrata). Motor u V12 rasporedu cilindara imao je zapreminu od 6750 kubika i snagu je prenosio preko 6-stepenog (prva serija) ili 8-stepenog (druga serija) automatskog menjača.

Drugi Phantom pod vlasništvom BMW-a – Phantom VIII je predstavljen 27. jula 2017. godine u živom prenosu, a pred publiku je izašao dva dana kasnije na posebno organizovonaj izložbi održanoj u Londonu pod nazivom „Velikih osam Fantoma“. Novi model je zadržao sistem otvaranja vrata suprotno prenjih od zadnjih. Zapremina V12 motora je ostala ista ali zahvaljujući duplim turbo punjačima snaga je povećana sa 460 ks na 563 ks što omogućava ubrzanje od 0 do 100km/h od 5,3 sekunde.

U cilju proslave 115 godina Rolls-Royce brenda kompanija je odlučila da proizvede unikatni Phantom VIII koji će biti predmet aukcije u RM Sotheby’s. Detalji vezani za ovaj automobile za sada nisu poznati jer je na najavio ovog događaja uz večeru pozvanicima predstavljena samo skica koja “otkriva” da će unikatni primerak biti u crvenoj boji. Tiho se provukla priča ručno šivenoj koži pa se može očekivati specijaln vez kako na sedištima tao in a ostalim delovima unutrašnjosti prekrivenim kožom. Prirodno je da automobil proizveden u svrhu obeležavanja jubileja bude “opremljen” specijalnim pragovima na vratima i sa stilski umetnutim bedžom koji će da naznači 115 godina postojanja Rolls-Royce-a.

S’obzirom da je početna cena standardno opremljenog Phantom VIII oko 450.000 dolara očekuje se da ovaj unikatni primerak na aukciji dostigne i sedmocifreni iznos u dolarima. Zanimljivo je što će za vlasništvo nad ovim unikatnim modelom biti moguće isključivo putem on-line aukcije.

Za kraj, ispisati istoriju jedne od najznačajnih kompanija u auto industriji kroz najznačajniji model te kompanije a ne pomenuti Spirit of Ecstasy bio bi greh. Sve auto-kompanije kroz svoj amblem iskazuju specifičnost, ali samo Rolls-Royce za amblem ima umetničko delo. Godine 1909. Baron Montagu drugi od svog prijatelja skulptora Charles Sykes-a naručio je figuru za hladnjak svog Rolls-Royce Silver Ghost. Inspiracija Sykes-u za figurinu je bila Eleanor Velasco Thornton (ljubavnica i sekretarica Barona Montagu drugi) koju je on predstavio kao ženu nagnutu ka napred sa osloncem na jednoj nozi i odećom koja leprša na vetru sa kažiprstom ispred usana, što su mnogi tumačili kao nikad javno iskazanu ljubav Eleonore i Barona Montagu drugi i zato su figuru nazvali The Whisper (šapat). Smatra se da je prvobitna figura izlivena u samo 3 ili 4 primerka, a veruje se da su samo dve sačuvane.

U februaru 1911. godine Charles Sykes je predstavio Spirit of Ecstasy koji je bio varijacija na temu „The Whisper“. Ovoga puta, figura predstavlja ženu nagutu ka napred sa raširenim rukama zabačenim u nazad i odećom koja leprša na vetru kao da ima krila, kao da leti.

Sykes je 1930. godine ponovo angažovan da napravi nižu verziju koja će omogućiti vozačima bolju preglednost u toku vožnje. Figura žene u klečećem položaju predstavljena je 26. januara 1934. godine, ali je ona odbačena nakon Phantom IV modela i zamenjena umanjenom verzijom figure žene u, prvobitnom, stojećem položaju i tako je ostalo do danas.

Da bi se zadovoljili moderni uslovi za bezbednost pešaka, od 2003. godine i modela Phantom VII figura je svedena na visinu od 3 inča i ugrađen je mehanizam koji pomoću opruga smešta figuru u kućište hladnjaka ukoliko se figura udari iz bilo kog pravca. Ovaj mehanizam onemogućava i krađu figure.

Vladimir Radonjić

Mile

Vise ovakvih tekstova treba…