The AUDI AI:Trail

Audi je na sajmu IAA 2019 održanom u Frankfurtu predstavio svoju viziju električnog vozila koje će nas povezati sa prirodom na jedan potpuno novi način.

Futuristički dizajn karoserije sa ogromnim staklenim površinama podseća na dijamant. Staklene površine na prednjem delu vozila omogućavaju putnicima panoramski pogled poput kabine helikoptera. Bočna linija koja odvaja staklene površine pored dizajnerske ima i upotrebnu vrednost i omogućava vozaču da vidi kuda se kreću točkovi i čine izbegavanje prepreka lakšim. Velike staklene površine omogućavaju putnicima da ostvare blisku vezu sa okolinom, a istovremeno nude potpunu zaštitu od potencijalnih opasnosti koje vrebaju iz  divljine kojom se putuje.

Dizajneri su za AI:Trail odabrali jedinstvenu boju koja u sebi sažima srebrnastu poput svetlosti Skandinavije i plavičastu severnog mora. Sa dužinom od 4,15 metara i visinom od 1,67 metara koncept je relativno kompaktnih dimenzija.

Na prvi pogled jasno je da AI:Trail dizajniran da omogući veliku prohodnost po nepristupačnim terenima. Posebno dizajnirane masivne gume sa bočnim ojačanjima nisu montirane na felnu već točak i guma čine jedinstvenu celinu. Tokom vožnje guma „oseća“ teren i može da menja pritisak u gumi kako bi se obezbedilo maksimalno prijanjanje na klizavim podlogama ili povećala udobnost. Čuveni quattro pogon je postavljen tako da svaki od 4 elektromotora okreće „svoj“ točak nezavisno od drugih. Kombinovana snaga sva četiri elektromotora dostiže 425 konjskih snaga i 1000 Nm obrtnog momenta. Audi je u AI: Trail ugradio upravljanje na svim točkovima što značajno povećava manevarske sposobnosti vozila sa prilično velikim međuosovinskim rastojanjem.

Postavljanjem baterija u pod čini da vozilo ima nisko težište što dodatno povećava stabilnost vozila. Baterije omogućavaju domet od 400 kilometara ako se vozi asfaltnim putevima odnosno 250 kilometara ukoliko vozimo po prirodi.

Vozilo je projektovano da omogući autonomnu voznju. Vožnja šumskim putevima omogućava odabir nivoa 3 autnomne vožnje, dok vožnja asfaltnim podlogama omogućava odabir nivoa 4 autonomne vožnje. Ipak na neravnim terenima vozač mora da preuzme potpunu kontrolu nad vozilom.

Posebnost ovog koncepta se ogleda i u nedostaku klasičnih svetala za vožnju noću. Ulogu klasičnih farova kod AI:Traila preuzimaju 5 dronova. Upotreba dronova omogućava da se neravni put mnogo preciznije obasja, a nema ni neprijatnog „igranja“ svetla uzrokovanog ljuljanjem karoserije. Takođe, dronovi imaju i funkciju kamera što dodatno povećava preglednost pri vožnji na teškim terenima.

Unutrašnjost vozila je ništa manje revolucionarna. AI:Trail nema instrument tablu?!? Dizajneri su osmislili postolje na koje se priključuje vaš mobilni telefon koji preuzima ulogu instrument table što je znatno jeftinije rešenje od razvoja fabričkog infotainment uređaja.

Dok za prednja sedišta možemo reći da su „tradicionalna“, zadnja u formi visećih stolica su potpuno „inovativna“, sem ako pod inovativnost ne podvedemo mogućnost skidanja istih i „instaliranja“ na obližnje drvo.

Tema sjedinjavanja sa prirodom se ogleda i u odabiru materijala unutrašnjosti vozila. U unutražnjosti svoje mesto su našli prirodni materijali poput drveta i vune, dok je reciklirana koža korišćena za podne obloge. Nasloni za ruke su tretirani anti-bakterijskim premazom.

Audi AI:Trail je dizajniran da kroz dodir prirodnih materijala unutar kabine i transparentnost karoserije obezbedi putnicima bezbedan kontakt sa prirodom, čak i da je „približe“ uz ugrađeni dvogled. Ukoliko putnici žele da napuste vozilo i potpuno se prepuste prirodi Audi je osmislio par „sparvica“ koje mogu da učine tu šetnju bezbednijom poput flašica za vodu i baterijskih lampi. Naravno i posebno dizajniran set za prvu pomoć nije naodmet poneti.

Vladimir Radonjić